ciąg z liczbą e #2

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
shakurx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 23 cze 2012, o 17:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

ciąg z liczbą e #2

Post autor: shakurx »

Mógłby ktoś sprawdzić czy jest ok:


\(\displaystyle{ \lim_{n\to\infty} \left(\frac{n^{2}-3n-1}{n^{2}+n+1}\right)^{4n+2}=e^{-16}}\)

taki mi wynik wyszedł może ktoś potwierdzić czy dobry wynik mi wyszedł? wystarczy tak lub nie
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4293
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

ciąg z liczbą e #2

Post autor: Althorion »

Tak.
ODPOWIEDZ