Sporzadz wykres funkcji:
1. \(\displaystyle{ y=\frac{|x+1|-|x-1|}{x}}\)
2. \(\displaystyle{ y=\frac{|x-1|}{x^{2}-1}}\)
Z gory thx
Sporzadz wykres ...
-
- Użytkownik
- Posty: 88
- Rejestracja: 11 lut 2007, o 12:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z kielc
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 7 razy
Sporzadz wykres ...
Witam 1 wykres zrobil bym tak dla
\(\displaystyle{ x \leqslant -1 \\
y=\frac{-2}{x} \\
x\in (-1,1\rangle \\
y=2 \\
dla\ x>1 \\
y=\frac{2}{x}}\)
Link do wiekszego wykresu
2 wykres
\(\displaystyle{ dla\ x}\)
\(\displaystyle{ x \leqslant -1 \\
y=\frac{-2}{x} \\
x\in (-1,1\rangle \\
y=2 \\
dla\ x>1 \\
y=\frac{2}{x}}\)
Link do wiekszego wykresu
2 wykres
\(\displaystyle{ dla\ x}\)