Cześć.
Zamierzam (jak pewnie dużo osób również stąd) startować na budownictwo na PK na WIL.
Matura z matmy rozszerzonej myślę, że będzie między 70-80% w sumie zależy jak policzą mi zadania.
Nie wiem co by było lepszym rozwiązaniem - gdybym się nie dostał w rekrutacji bo bym miał za mało pkt:
1. iść na WIŚ na budownictwo i się próbować przenieść (ale kiedy dopiero istnieje taka możliwość ??? - po 1 semestrze? po 1 roku?)
2. czy może lepszym pomysłem jest ten sam wydział czyli WIL ale transport (potem może łatwiej się przenieść?)
Na pewno trzeba mieć jakieś lepsze wyniki, żeby dziekan dopuścił taką możliwość przeniesienia się ale aż jak dobre?
Jest ktoś kto tak próbował? - I mu się udało
I jeszcze jedno - jak myślicie jaki będzie próg w tym roku? (głupie pytanie ) Czy dalej ten kierunek będzie popularny jak w poprzednich latach czy raczej ludzie sobie odpuszczą trochę przez te straszaki, że nie będzie pracy etc.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję wszystkim...
Pozdrawiam
Politechnika Krakowska dylemat
Politechnika Krakowska dylemat
Witam,
Moim zdaniem należałoby iść na WIŚ i od razu myśleć o przeniesieniu się - jak najwcześniej (I semestr), oczywiście będzie to zależało w dużej mierze od Twoich wyników. Na pierwszym semestrze nie ma wielkich różnic programowych, niemniej jednak może się zdarzyć, że będziesz musiał coś nadrobić.
Nie znam osobiście ludzi dokonujących takich transferów, ale wydaje mi się, że jest to jak najbardziej wykonalne.
Myślę, że ten kierunek na PK zawsze będzie popularny. Dodam tylko, że rekrutacja nie kończy się na I turze, więc w razie gorszego wyniku można próbować dalej. Mając około 80% nie będzie problemu dostać się w pierwszym naborze.
Moim zdaniem należałoby iść na WIŚ i od razu myśleć o przeniesieniu się - jak najwcześniej (I semestr), oczywiście będzie to zależało w dużej mierze od Twoich wyników. Na pierwszym semestrze nie ma wielkich różnic programowych, niemniej jednak może się zdarzyć, że będziesz musiał coś nadrobić.
Nie znam osobiście ludzi dokonujących takich transferów, ale wydaje mi się, że jest to jak najbardziej wykonalne.
Myślę, że ten kierunek na PK zawsze będzie popularny. Dodam tylko, że rekrutacja nie kończy się na I turze, więc w razie gorszego wyniku można próbować dalej. Mając około 80% nie będzie problemu dostać się w pierwszym naborze.