Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
nesz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 10 sty 2012, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 4 razy

Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: nesz »

Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi
\(\displaystyle{ 1)xy=6, x+y-7=0}\)
\(\displaystyle{ 2)y=1-x^2,y=0,5x^2-x+0,5}\)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, o 19:30 przez nesz, łącznie zmieniany 2 razy.
miodzio1988

Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: miodzio1988 »

zacznij od rysunkow
nesz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 10 sty 2012, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 4 razy

Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: nesz »

w 1 to ten problem ze wychodzi że y=6/x a to hiperbola bo druga to funkcja liniowa i nie wiem jak sie za to zabrac
miodzio1988

Pole powierzchni obszaru ograniczonego krzywymi

Post autor: miodzio1988 »

W jakich punktach te funkcje sie przecinają?
ODPOWIEDZ