Układ równań

Własności wielomianów; pierwiastki, współczynniki. Dzielenie wielomianów. Wzory Viete'a. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI wielomianowe (wyższych stopni). Rozkład na czynniki.
kopek11111
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 28 lis 2011, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Chorzele
Podziękował: 13 razy

Układ równań

Post autor: kopek11111 »

Mógłby ktoś pomóc w rozwiązaniu tego układu równań?

\(\displaystyle{ \begin{cases} -x ^{3}y ^{2}-3x ^{2}y ^{2}\left( x+y-3\right)=0 \\ -x ^{3}y ^{2}-2x ^{3}y\left( x+y-3\right)=0\end{cases}}\)

Z góry dziękuje za pomoc.
Lider Artur
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 692
Rejestracja: 19 cze 2011, o 23:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 107 razy

Układ równań

Post autor: Lider Artur »

odejmij stronami równania
ODPOWIEDZ