\(\displaystyle{ \begin{cases} 0,3x _{1} +2,5+0,2x _{3} =3,9 \\ 0,3x _{1} ^{2} +12,5+0,2x _{3} ^{2} =33,7 \end{cases}}\)
jak to rozwiązać ?
układ_równań
-
Weronikaa90
- Użytkownik

- Posty: 114
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 14:46
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 28 razy
-
nedved1234
- Użytkownik

- Posty: 74
- Rejestracja: 3 wrz 2009, o 15:33
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Oleszno->Koszalin
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1 raz
układ_równań
\(\displaystyle{ x _{1} = \frac{3,9-2,5-0,2x _{3} }{0,3}}\)
Podstaw do drugiego równania w miejsce\(\displaystyle{ x _{1}}\)
Podstaw do drugiego równania w miejsce\(\displaystyle{ x _{1}}\)
