Witam.
Jestem na mat-fizie. Chce zdawać fizykę na poziomie rozszerzonym. Moja nauczycielka słabo uczy fizyki, więc muszę sam dużo się uczyć. Kupiłem sobie podręcznik operonu
Niby ponoć dobry, ale jak dla mnie ciężki do zrozumienia;/ Co sądzicie o tym podręczniku? Czy ktoś się na nim uczył i dobrze napisał maturę? Bo zastanawiam się czy go zmienić, czy naprawdę dobrze przygotowuje do matury i warto posiedzieć dłużej aby zrozumieć?
Jak macie "coś" co dobrze przygotowuje do matury to napiszcie.
Fizyka-czy ten podręcznik jest opłacalny?
-
Krzychuwasik
- Użytkownik

- Podziękował: 45 razy
-
brutusbruno
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Jest w miarę dobry ale moim zdaniem ten ( ... 2700.xhtml) jest lepszy.
-
liu
- Użytkownik

Ten podręcznik jest koszmarny, opowieści o krasnoludkach które przenoszą prąd pamiętam, mimo, że uczyłem się z tego chyba z 7 lat temu (mówię o Operonie). Podręczniki z WSiP są dobre, bo są pisane przez fizyków, a nie nauczycieli z bożej łaski, jak ten pan z Operonu. Do tego kontynuują dobrą tradycję podręczników do fizyki pana Gintera i tak dalej jeszcze do starego liceum (swoją drogą wciąż polecam)
-
squared
- Użytkownik

- Podziękował: 167 razy
Tylko nie bierzesz pod uwagę do kogo skierowane są podręczniki szkolne do uczniów, a nie do fizyków. A właśnie tak wyglądają podręczniki WSiPu. Były to podręczniki polecane przez moją nauczycielkę z fizyki. I co? Okazało się, że nikt nie potrafił przebrnąc przez tę książkę, tak koszmarnym językiem była ona pisana! Nie polecam Wsipu. Lepszy zamkor.liu pisze:Podręczniki z WSiP są dobre, bo są pisane przez fizyków, a nie nauczycieli z bożej łaski, jak ten pan z Operonu.