[Równania] układ równań

Zadania z kółek matematycznych lub obozów przygotowujących do OM. Problemy z minionych olimpiad i konkursów matematycznych.
Regulamin forum
Wszystkie tematy znajdujące się w tym dziale powinny być tagowane tj. posiadać przedrostek postaci [Nierówności], [Planimetria], itp.. Temat może posiadać wiele różnych tagów. Nazwa tematu nie może składać się z samych tagów.
darek20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 873
Rejestracja: 4 paź 2010, o 08:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wszedzie
Podziękował: 248 razy
Pomógł: 10 razy

[Równania] układ równań

Post autor: darek20 »

Rozwiąż
\(\displaystyle{ \begin{cases}xy+\sqrt{2(x^{4}+y^{4})}=1\\ x^{2009}y^{2013}=\frac{2}{3^{2011}}.\end{cases}}\)
ODPOWIEDZ