Nie mogę rozwiązać tego szeregu. Pomóżcie, PROSZĘ
\(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty}\frac{sin \frac{1}{n}}{2^{n}+1}}\)
zbieżność szeregu
zbieżność szeregu
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, o 20:36 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
Kukis
- Użytkownik

- Posty: 56
- Rejestracja: 19 kwie 2010, o 19:09
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 2 razy
zbieżność szeregu
\(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } \frac{sin \frac{1}{n} }{2^n + 1} < \sum_{n=1}^{ \infty } \frac{1}{2^n} \\
\lim_{n \to \infty } \sqrt[n]{ \frac{1}{2^n}} = \frac{1}{2}}\)
\lim_{n \to \infty } \sqrt[n]{ \frac{1}{2^n}} = \frac{1}{2}}\)

