G M I L 2012
- Swistak
- Użytkownik

- Posty: 1856
- Rejestracja: 30 wrz 2007, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 99 razy
- Pomógł: 87 razy
G M I L 2012
Oj no słaby konkurs, beznadziejne zadania, nie ma się co jarać
Jak można być tak chorym na łeb i tak takie zadanie z rozpisywaniem tego ciągu "jedna jedynka" itp. xd?
Jak można być tak chorym na łeb i tak takie zadanie z rozpisywaniem tego ciągu "jedna jedynka" itp. xd?
-
JakubCh
- Użytkownik

- Posty: 613
- Rejestracja: 18 gru 2011, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów/Kraków
- Podziękował: 265 razy
- Pomógł: 5 razy
G M I L 2012
hmm może i dziwne, ale i tak to lubie, to zadanie o którym mówisz.. trzeba się było pomęczyć jak na 7 zad moim zdaniem zwiększyli trochę liczbę zadań, które się szybko robi w excelu
-
Panda
- Użytkownik

- Posty: 334
- Rejestracja: 31 maja 2008, o 19:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Radom
- Podziękował: 26 razy
- Pomógł: 28 razy
G M I L 2012
Gdyby tylko była ogromna konkurencja w takich konkursach i było w czym wybrzydzać...Swistak pisze:Oj no słaby konkurs, beznadziejne zadania, nie ma się co jarać
Jak można być tak chorym na łeb i tak takie zadanie z rozpisywaniem tego ciągu "jedna jedynka" itp. xd?
Patrząc na 7,11,chyba 16 (to działanie), w których wypisywanie można zautomatyzować, wydaje mi się, że właśnie tego zautomatyzowania oczekują autorzy. Jak ktoś nie umie to niech sam wypisuje, w sensie. No chyba, że to samo będzie na 2 i 3 etapie, wtedy gorzej...
-
JakubCh
- Użytkownik

- Posty: 613
- Rejestracja: 18 gru 2011, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów/Kraków
- Podziękował: 265 razy
- Pomógł: 5 razy
G M I L 2012
jakie odp wam wyszły?
Moje rozw:
1.40
2.19
3.to wiadomo dol lewo dol prawo dol prawo prawo gora lewo gora gora prawo dol prawo
4.6
5.01010
6.43
7.46
8.2040
9.l. rozw:8 1rozw:2090 2rozw:3080
10.10,06cm
11.l. rozw:4 1rozw:12 2rozw:13
12. 1986
13.86
14. lecąc od trójkąta włącznie z zegarem : 3,6,1,7,4,2,5
15. 508032
16. 775x33
Moje rozw:
1.40
2.19
3.to wiadomo dol lewo dol prawo dol prawo prawo gora lewo gora gora prawo dol prawo
4.6
5.01010
6.43
7.46
8.2040
9.l. rozw:8 1rozw:2090 2rozw:3080
10.10,06cm
11.l. rozw:4 1rozw:12 2rozw:13
12. 1986
13.86
14. lecąc od trójkąta włącznie z zegarem : 3,6,1,7,4,2,5
15. 508032
16. 775x33
G M I L 2012
w 17 ja źle napisałem, a co do Twojego rozwiązania to czy to nie powinna być suma ciągu arytmetycznego od 1 do 2010 ? Bo Ty policzyłeś od 1 do 2011. A takich liczb że po dzieleniu będzie 1,... jest 2010. Więc czy odpowiedzią nie będzie 2021055 ?
- Sylwek
- Użytkownik

- Posty: 2692
- Rejestracja: 21 maja 2007, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 160 razy
- Pomógł: 664 razy
G M I L 2012
To tak:
- 2010 liczb dających cechę 0 - to liczby od 1 do 2010 (BEZ 0 - ważne)
- 2010 liczb dających cechę 1 - to liczby od 2012 do 2*2011-1
- 2009 liczb dających cechę 2 - to liczby od 2*2012 do 3*2011-1
...
- 1 liczba dająca cechę 2010.
Czyli \(\displaystyle{ \frac{2011 \cdot 2012}{2}-1}\)
- 2010 liczb dających cechę 0 - to liczby od 1 do 2010 (BEZ 0 - ważne)
- 2010 liczb dających cechę 1 - to liczby od 2012 do 2*2011-1
- 2009 liczb dających cechę 2 - to liczby od 2*2012 do 3*2011-1
...
- 1 liczba dająca cechę 2010.
Czyli \(\displaystyle{ \frac{2011 \cdot 2012}{2}-1}\)
- PeterWeter
- Użytkownik

- Posty: 42
- Rejestracja: 7 lis 2009, o 17:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szprotawa
- Pomógł: 1 raz
G M I L 2012
Mi wyszło 2023066...Sylwek pisze:(BEZ 0 - ważne)
Dobrze, że nie moja kategoria
Potwierdzam 1-14 i 16 i życzę powodzenia w półfinale.
- Errichto
- Użytkownik

- Posty: 1629
- Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 272 razy
G M I L 2012
edit
o 17:10 dam odpowiedzi moje
do tej godziny będzie dostępny formularz odpowiedzi - nie wiem czy w takim razie można jeszcze odpowiadać
o 17:10 dam odpowiedzi moje
do tej godziny będzie dostępny formularz odpowiedzi - nie wiem czy w takim razie można jeszcze odpowiadać
- adamm
- Użytkownik

- Posty: 253
- Rejestracja: 1 paź 2009, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sopot/Warszawa
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 15 razy
G M I L 2012
1 - Lusterko
Numer: 5105
2 - Cegły
Suma x+y = 9
3 - Tor
Liczba przejazdów: 16
4 - Kurnik
Liczba jajek: 22
5 - Telefony
Liczba telefonów: 200
6 - Liczba
Liczba: 312
7 - Trimino
Liczba pustych pól: 15
8 - Kalkulator
Liczba: 16
9 - Autoreferencja
Liczba rozwiązań: 2
(X,Y): (15,4) (15,5)
10 - Zgadywanka
Suma: 11
11 - Magiczne "E"
Liczba rozwiązań: 4
a×b = 9 24
12 - Kreski
Ostatnia liczba: 56
13 - Suma cyfr
Suma cyfr: 9
14 - Domino
Liczba: 10
15 - Powierzchnia
Powierzchnia kwadratu: 20
16 - Hełm
Powierzchnia przyłbicy: 505
@8. 553+553+553+353=2012
Numer: 5105
2 - Cegły
Suma x+y = 9
3 - Tor
Liczba przejazdów: 16
4 - Kurnik
Liczba jajek: 22
5 - Telefony
Liczba telefonów: 200
6 - Liczba
Liczba: 312
7 - Trimino
Liczba pustych pól: 15
8 - Kalkulator
Liczba: 16
9 - Autoreferencja
Liczba rozwiązań: 2
(X,Y): (15,4) (15,5)
10 - Zgadywanka
Suma: 11
11 - Magiczne "E"
Liczba rozwiązań: 4
a×b = 9 24
12 - Kreski
Ostatnia liczba: 56
13 - Suma cyfr
Suma cyfr: 9
14 - Domino
Liczba: 10
15 - Powierzchnia
Powierzchnia kwadratu: 20
16 - Hełm
Powierzchnia przyłbicy: 505
@8. 553+553+553+353=2012
-
JakubCh
- Użytkownik

- Posty: 613
- Rejestracja: 18 gru 2011, o 11:41
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów/Kraków
- Podziękował: 265 razy
- Pomógł: 5 razy
G M I L 2012
1. 5105
2. 9
3. 16
4. 22
5. 200
6. 312
7. 15 chyba
8. 16
9. 3 rozwiazania : np: 15,5 lub 15,15
10. 11
11. 2 rozwiazania: 27 lub 9
12. 56
13. 9
14. 10
15. 20
16. 505
2. 9
3. 16
4. 22
5. 200
6. 312
7. 15 chyba
8. 16
9. 3 rozwiazania : np: 15,5 lub 15,15
10. 11
11. 2 rozwiazania: 27 lub 9
12. 56
13. 9
14. 10
15. 20
16. 505
Ostatnio zmieniony 17 mar 2012, o 17:17 przez JakubCh, łącznie zmieniany 4 razy.
