Kłopoty z błednie wyświetlanymi stronami

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
joe74
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: joe74 »

Kiedy wreszcie skończą się problemy z wyświetlaniem strony ? Mniej więcej na przełomie września i października było to samo co jest teraz: widoczny jest tylko pierwszy post, nie ma dostępu do okna dialogowego, a z dołu ekranu wyskakują reklamy. Czy ja jako użytkownik, poświęcający - po całym dniu pracy na korepetycjach - swój czas za darmo na pomoc innym, mam jeszcze zastanawiać się nad tym co mam zrobić żeby móc w ogóle coś napisać ? Jeszcze trochę i w ten sposób strona będzie martwa. I wylogowywanie w trakcie pisania postu. Co to ma być ? I to po np. 15 sekundach od zalogowania, a nie po 30 minutach braku aktywności.
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: Kartezjusz »

Niestety też to zauważyłem. Reklamy i to o czym wspomniałeś na początku da się przeboleć,ale
denerwujące jest to wylogowywanie w trakcie pisania postu.Zaraz po napisaniu kopiuję sobie to co napisałem,a w razie wylogowania wkleja. Ile to razy długa pisanina poszła na marne...
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: scyth »

Jeśli chodzi o reklamy i brakujące posty - nigdy nie zauważyłem czegoś takiego u siebie. Możesz dać screena jak to wygląda? Nie jest to wina adblocka lub źle zdefiniowanej reguły do RIP (jeśli używasz tego dodatku).
Co do wylogowywania - postaramy się ustalić co jest tego przyczyną. Ważność cookiesów jest ustawiona na dość długi czas. Proszę wyczyśćcie cookiesy z matematyka.pl i cache przeglądarki - powinno to pomóc.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator

Post autor: Jan Kraszewski »

Reklamy --> AdBlock. Nie widziałem reklam na forum od dawna.

Wylogowywanie --> Ja daję "back" (u mnie w FF post napisany nie ginie w ten sposób) i loguję się w nowej karcie, po czym ponownie wysyłam z pierwszej karty. Działa i nie muszę pamiętać o wcześniejszym kopiowaniu.

JK
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik

A też swoją drogą - nie działa zaznaczenie "loguj automatycznie", czy też tego nie używacie?
Z dodatków do przeglądarek polecam - zapamiętuje treści wpisywane w okna dialogowe, więc żadna strata wtedy nie grozi. Tylko pamiętać trzeba, żeby go deaktywować na stronach płatności elektronicznych
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator

scyth pisze:A też swoją drogą - nie działa zaznaczenie "loguj automatycznie", czy też tego nie używacie?
U mnie nie działało i dość dawno temu przestałem próbować.

JK
abc666

Post autor: abc666 »

joe74, Kartezjusz, z jakich przeglądarek korzystacie? Pytam bo nigdy mnie tak nie wylogowuje i próbuje ustalić co jest źródłem problemu.
joe74
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: joe74 »

Jan Kraszewski pisze:
scyth pisze:A też swoją drogą - nie działa zaznaczenie "loguj automatycznie", czy też tego nie używacie?
U mnie nie działało i dość dawno temu przestałem próbować.

JK
U mnie działa, czasem tylko - bardzo rzadko - nie.

-- 20 lis 2011, o 00:55 --
abc666 pisze:joe74, Kartezjusz, z jakich przeglądarek korzystacie? Pytam bo nigdy mnie tak nie wylogowuje i próbuje ustalić co jest źródłem problemu.
Ja korzystam z Internet Explorer. Był miesiąc spokój i znów wchodzę po 8 razy w temat i nim napiszę kilka znaków, żeby coś wysłać a potem edytować co 10 sekund, to mnie wywala.

-- 20 lis 2011, o 00:57 --
Kartezjusz pisze:Niestety też to zauważyłem. Reklamy i to o czym wspomniałeś na początku da się przeboleć,ale
denerwujące jest to wylogowywanie w trakcie pisania postu.Zaraz po napisaniu kopiuję sobie to co napisałem,a w razie wylogowania wkleja. Ile to razy długa pisanina poszła na marne...
Chodzi o to, że problem pojawia się zaraz po tym jak z dołu ekranu wyskoczy na środek reklama. Zwracał mi na to uwagę 6 tygodni temu jeden z adminów i rzeczywiście ma to chyba jakiś związek.

-- 20 lis 2011, o 01:05 --

Teraz mam takie coś, że przy próbie dodania indeksu dolnego przez kliknięcie na ikonkę wywaliło mnie z tematu na forum ogólne 4 razy pod rząd. Zrobiłem spację i dodałem indeks dolny. No to wywaliło mnie przy kliknięciu na ikonkę z ilorazem. Wymiękam. Chyba zacznę pisać wszystko w Wordzie, w którym skopiuję komendy, bo to już jest nie do zniesienia. W temat https://www.matematyka.pl/272396.htm wchodziłem 8 razy, czy 10 nawet.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik

joe74 - czy mógłbyś sprawdzić, czy ten sam problem pojawia się przy korzystaniu z innej przeglądarki (np. chrome lub firefox)?
abc666

Post autor: abc666 »

joe74, jaka wersja IE?
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Kartezjusz »

Ja nie mam własnego internetu. I korzystam jak leci. Firefox najnowszy i poprzednia generacja , Explorer 9 i Opera
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: piasek101 »

Opera - wylogowuje mnie co jakiś czas.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator

Mnie FF wylogowuje, ale po pewnym czasie. Nie mierzyłem jakim, szacuję na ok. 15 min. "bezczynności" (np. pisania posta).

JK
major37
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 288 razy

Post autor: major37 »

Mam tak samo jak Jan Kraszewski na FF. Nie jest to jeszcze takie uciążliwe
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: piasek101 »

Doprecyzuję - moje ,,co jakiś czas" oznacza, że jak otwieram stronę to muszę się logować (oczywiście mam odhaczone loguj mnie zawsze), w trakcie ,,pracy" nie zauważyłem wylogowania.
ODPOWIEDZ