witam, czy ktos moglby napisac po kolei co i jak... do obliczenia:
\(\displaystyle{ \frac{630*10^{-6}}{sin(arc tg(\frac{1,3}{3,3})}}\)
prosze o pomoc. Sprawa dosc pilna
jak oblicza sie arc tg?
jak oblicza sie arc tg?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, o 16:34 przez m_joker, łącznie zmieniany 1 raz.
jak oblicza sie arc tg?
czy ktos wie jak to ugryzc?
chociaz niech ktos wytlumaczy jak obliczyc arc tg(1,3/3,3)
chociaz niech ktos wytlumaczy jak obliczyc arc tg(1,3/3,3)
- bolo
- Użytkownik

- Posty: 2352
- Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: BW
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 191 razy
jak oblicza sie arc tg?
Napisałem już wyraźnie co masz zrobić. No ale dobra...
\(\displaystyle{ \sin\arctan x=\frac{\tan\arctan x}{\sqrt{1+(\tan\arctan x)^{2}}}=\frac{x}{\sqrt{1+x^{2}}}}\)
\(\displaystyle{ \sin\arctan x=\frac{\tan\arctan x}{\sqrt{1+(\tan\arctan x)^{2}}}=\frac{x}{\sqrt{1+x^{2}}}}\)
