Cofanie form różniczkowych

Analiza funkcjonalna, operatory liniowe. Analiza na rozmaitościach. Inne zagadnienia analizy wyższej
Ola964
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 9 cze 2011, o 15:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Pomógł: 2 razy

Cofanie form różniczkowych

Post autor: Ola964 »

Cofam pewną formę rożniczkową i dochodzę do takiego oto momentu:
\(\displaystyle{ u^{2} \cos v (du \wedge - \sin v dv) + 2e^{uv}u (- \sin v dv \wedge (v du+udv)) + 2e^{uv}cosv(du \wedge (vdu+udv))}\).
Czy po przekształceniach wyjdzie stąd
\(\displaystyle{ -u^{2} \cos v \sin v du \wedge dv + 2e^{uv} uv \sin v du \wedge dv + 2e^{uv}u \cos v du\wedge dv}\) ?
szw1710

Cofanie form różniczkowych

Post autor: szw1710 »

Na temat cofania form pisał tu Wasilewski ze dwa-trzy miesiące temu.
ODPOWIEDZ