zbiór wektorów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
gwiazdeczka1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 21 paź 2011, o 14:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lubań

zbiór wektorów

Post autor: gwiazdeczka1989 »

Wyznacz zbiór wektorów , prostopadłych jednoczenie do \(\displaystyle{ a=[ 1,1,1]}\) i \(\displaystyle{ b=[ -1,0,1]}\)

-- 22 paź 2011, o 17:37 --

I jeszcze znajdz wektor c , który jest jednocześnie prostopadły do \(\displaystyle{ a=[ 1,1,1]}\) i \(\displaystyle{ b=[ -1,0,1]}\) , jeżeli \(\displaystyle{ ||c||= 3}\)
Ostatnio zmieniony 22 paź 2011, o 19:08 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer [latex][/latex].
Awatar użytkownika
alfgordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2176
Rejestracja: 10 lis 2010, o 13:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 379 razy

zbiór wektorów

Post autor: alfgordon »

oblicz iloczyn wektorowy tych wektorów lub rozwiąż układ równań korzystając z iloczynu skalarnego

następnie pomnóż wektor przez stałą tak by długość tego wektora wynosiła 3
ODPOWIEDZ