Funkcja \(\displaystyle{ F}\) określona jest wzorem \(\displaystyle{ F(x)= \frac{x+1}{x-1}}\)
a)podaj współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji \(\displaystyle{ F}\) i osi \(\displaystyle{ OY}\).
b)Oblicz argument dla którego wartość funkcji wynosi \(\displaystyle{ 2+ \sqrt{3}}\)
Podaj współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji f
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
Podaj współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji f
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2011, o 17:13 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach[latex] [/latex] .
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach
-
- Użytkownik
- Posty: 2911
- Rejestracja: 1 maja 2006, o 21:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 623 razy
Podaj współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji f
ad. 1
Jaka jest wartość \(\displaystyle{ x}\) na osi \(\displaystyle{ y}\)?
ad. 2
rozwiąż równanie:
\(\displaystyle{ F(x) = 2 + \sqrt{3}}\)
Jaka jest wartość \(\displaystyle{ x}\) na osi \(\displaystyle{ y}\)?
ad. 2
rozwiąż równanie:
\(\displaystyle{ F(x) = 2 + \sqrt{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 162
- Rejestracja: 8 wrz 2011, o 15:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Stalowa Wola
- Podziękował: 4 razy
Podaj współrzędne punktu wspólnego wykresu funkcji f
a)nic więcej nie mam podane tylko to co napisałem ,ale ma wyjść(0,-1)
b)czyli za fx wstawiamm to co mam na początku to w ułamku i potem jako zwykłe równanie to traktuję ?-- 8 wrz 2011, o 18:55 --spróbuje jeszcze ktoś to rowiązać ?
b)czyli za fx wstawiamm to co mam na początku to w ułamku i potem jako zwykłe równanie to traktuję ?-- 8 wrz 2011, o 18:55 --spróbuje jeszcze ktoś to rowiązać ?