Jak rozwiazac tę całke?
Jak rozwiazac tę całke?
\(\displaystyle{ \int \frac{1}{x^{2}} \cdot e^{ -\frac{2}{x} } \mbox{d}x}\)
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2011, o 13:31 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot . Poprawa tematu - „tę”, nie „tą”!
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to \cdot . Poprawa tematu - „tę”, nie „tą”!
Jak rozwiazac tę całke?
dzieki za podpowiedz teraz dobrze wychodzi
a tą
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \frac{x}{1+ x^{4} }dx}\)
a tą
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \frac{x}{1+ x^{4} }dx}\)
Jak rozwiazac tę całke?
kurde dzięki wielkie jakoś nie mogę wpaść na takie podstawienia ...-- 7 wrz 2011, o 18:30 --jak sie rozwiązuje tego typu całki
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \frac{dx}{ \sqrt{2- x^{2} } }}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \frac{dx}{ \sqrt{2- x^{2} } }}\)
Jak rozwiazac tę całke?
\(\displaystyle{ \int \frac{ \mbox{d}x }{ \sqrt{a^2 - x^{2} } } = \arc\sin \frac{x}{\left| a\right| } + C}\)
Ostatnio zmieniony 7 wrz 2011, o 19:02 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. \arc\sin
Powód: Poprawa wiadomości. \arc\sin