wyznacz obszar zbieżności, funkcję graniczną i zbadaj charakter zbieżności ciągu funkcyjnego \(\displaystyle{ (f_n)_neN}\):
\(\displaystyle{ f_n(x)= \frac{nx}{n^3+x^2}}\), neN.
obszar zbieżności, funkcja graniczna
obszar zbieżności, funkcja graniczna
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2011, o 17:06 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- Dasio11
- Moderator
- Posty: 10225
- Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 40 razy
- Pomógł: 2362 razy
obszar zbieżności, funkcja graniczna
Dla jakich \(\displaystyle{ x \in \mathbb{R}}\) istnieje granica
\(\displaystyle{ F(x)=\lim_{n \to \infty} f_n(x)}\)
i ile ona wynosi?
\(\displaystyle{ F(x)=\lim_{n \to \infty} f_n(x)}\)
i ile ona wynosi?