Zbieżność szeregu

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
marasisonlyone
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 cze 2011, o 11:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz

Zbieżność szeregu

Post autor: marasisonlyone »

\(\displaystyle{ \frac{1}{n ^{2}+5 \cdot n+2}}\)
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2011, o 14:39 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Lider Artur
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 692
Rejestracja: 19 cze 2011, o 23:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 107 razy

Zbieżność szeregu

Post autor: Lider Artur »

\(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{ \infty } \frac{1}{n ^{2}+5 \cdot n+2}}\)?
Szereg zbieżny z kryterium porównawczego.
ODPOWIEDZ