wstawianie znakow

Matematyczne łamigłowki i zagadki...
Orzech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 35
Rejestracja: 26 lis 2004, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: rojca
Podziękował: 3 razy

wstawianie znakow

Post autor: Orzech »

ZADANIE 5.
Wstawiając znaki + lub – pomiędzy liczby 1 2 3 5 i wykonując powstałe działania możemy otrzymać wynik :
a) 11 ; b) 0 ; c) 1 ; d) 8
Awatar użytkownika
Undre
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1232
Rejestracja: 15 lis 2004, o 02:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja:
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 92 razy

wstawianie znakow

Post autor: Undre »

wszystkie odpowiedzi >= 0

zatem moge po kolei podstawiać tak, aby były tylko dodatnie wyniki :
1-2-3+5 = 1
1+2+3-5 = 1
1-2+3+5 = 7
1+2-3+5 = 5
1+2+3+5 = 11 i chyba więcej opcji nie mam więc odpowiedź A
ODPOWIEDZ