całka z e

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
asiulkaaaa1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 3 cze 2008, o 17:29
Płeć: Kobieta

całka z e

Post autor: asiulkaaaa1 »

Mam taką całkę :

\(\displaystyle{ \int\(e^{ \frac{1}{2}\sin{x}} \sqrt{\cos{x}}\mbox{d}x}\)

i bardzo proszę o pomoc
myślę że trzeba podstawić \(\displaystyle{ t=\frac{1}{2}\sin{x}}\) i co dalej?
chyba już za późna godzina ... :p
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2011, o 21:18 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-u.
ODPOWIEDZ