Zbior wartosci funkcji jedna zmienna

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
raqar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 sie 2011, o 14:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Zbior wartosci funkcji jedna zmienna

Post autor: raqar »

Witam, prosiłbym o pomoc ze znalezieniem zbioru wartosci funkcji
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{\ln (x)}{x^2+1}}\)

Wyliczyłem pierwsza pochodna:
\(\displaystyle{ f(x)=\frac{x^2+1-2x^2 \cdot \ln (x)}{x(x^2+1)^2}}\)

I teraz mam problem z przyrównaniem jej do zera.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, o 15:00 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 Instrukcji LaTeX-u.
ODPOWIEDZ