witam jak w temacie
\(\displaystyle{ e^{iz}-e ^{iz}=-2 \ | \cdot e ^{iz} \\
e ^{2iz}-e ^{0}+2e ^{iz} =0}\)
niech ktoś mi powie jak to jest z mnożeniem czemu w pierwszym wypadku \(\displaystyle{ e^{iz} \cdot e^{iz}=e^{2iz}}\) a w drugim \(\displaystyle{ e ^{0}}\)
z jakiej zależności skorzystano
-
- Użytkownik
- Posty: 5405
- Rejestracja: 11 sty 2005, o 22:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: a z Limanowej
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 422 razy
z jakiej zależności skorzystano
Bo w drugim powinno być \(\displaystyle{ e^{-iz}}\) i tak na oko brakuje po prawej stronie i, żeby była definicja sinusa zespolonego rozpisana.
z jakiej zależności skorzystano
to
\(\displaystyle{ e ^{iz} \cdot e ^{-iz} =e ^{0}}\)
to mógłbyś mi powiedzieć czemu tak jest??
\(\displaystyle{ e ^{iz} \cdot e ^{-iz} =e ^{0}}\)
to mógłbyś mi powiedzieć czemu tak jest??
Ostatnio zmieniony 27 sie 2011, o 21:35 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .