Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
chcialem zpytac jak odróżnic jaką figure w ukladzie kartezjanskim przedstawia dane rownanie?? dla przykladu kilka rownan \(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} =2}\) , \(\displaystyle{ z^{2}= x^{2}+ y^{2}}\) , \(\displaystyle{ z=6- x^{2} - y^{2}}\) , \(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} + z^{2} =8}\). Jakie to figury??
i jeszcze jedno:w jaki sposob okresla sie zakres kąta fi?
Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, o 15:07 przez artiii018, łącznie zmieniany 1 raz.