pochodne funkcji

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
niunia89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 31 sty 2011, o 21:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mazowieckie

pochodne funkcji

Post autor: niunia89 »

a). \(\displaystyle{ f\left( x\right) =\arc \tg \left( 1+\ln \sqrt[2]{x} \right)}\)

b). \(\displaystyle{ f\left( x\right) = \sqrt[5]{\left( \tg x \right) }\left( \cos x ^{2} \right)}\)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, o 16:42 przez ares41, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
miodzio1988

pochodne funkcji

Post autor: miodzio1988 »

Wzór na pochodną funkcji złożonej.

Wzór na pochodną iloczynu
ODPOWIEDZ