Drukowanie czegos z forum

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
qwadrat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 348
Rejestracja: 10 paź 2010, o 23:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sinus
Pomógł: 1 raz

Drukowanie czegos z forum

Post autor: qwadrat »

Da sie jakos skopiowac do worda treść posta gdzie wystepują pierwiastki, potegi i zeby one normalnie wygladały jak na forum a nie w kodzie html? Chce wydrukowac jeden post ale jak skopiuje do worda to pierwiastki i inne liczby inaczej wygladają
abc666

Drukowanie czegos z forum

Post autor: abc666 »

Nie da się tego skopiować tak jakbyś chciał. Najprościej wejść na stronę wrzucić link do tematu. Potem zaznaczasz posta wybierasz "isolate" i masz już tylko go. Można jeszcze usunąć kolor tła i można drukować. Problemem pozostaje zmiana czegoś jednak możesz zacytować dany post, skopiować jego treść, dokonać zmian i założyć nowy temat np. w hydeparku i po wydrukowaniu poprosić moda o jego usunięcie.
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3299
Rejestracja: 11 paź 2008, o 18:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękował: 48 razy
Pomógł: 243 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: Frey »

Przeglądarka traktuje Latex jak obrazki, więc jako obrazki czasem do się przekopiować, choć nie przydałoby się je przerabiać potem na wektor, żeby jakoś była przyzwoita przy wydruku.
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 503
Rejestracja: 29 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 176 razy
Pomógł: 29 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: wiskitki »

Albo zrób zdjęcie temu postowi,wklej to do worda i tyle. Gorzej z jakością wydruku
abc666

Drukowanie czegos z forum

Post autor: abc666 »

wiskitki, kpisz sobie?

Po co używać jakiś zewnętrznych programów? Po co wam ten word? Czy ktoś tu piszę jakiś dokument? Zrobienie tego co opisałem zajmuje jakieś 25 sekund.
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 503
Rejestracja: 29 kwie 2011, o 21:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 176 razy
Pomógł: 29 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: wiskitki »

To przeczytanie tego co napisałeś zajmuje chyba więcej niż zrobienie tego W sumie to nie wiem po co kopiować 1 post do worda, przecież można se na kartce napisać te pare działań. No chyba że ktoś napisał elaborat na pół strony a4, to już inna sprawa :E
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: Lorek »

A może po prostu nacisnąć PrintScreen
abc666

Drukowanie czegos z forum

Post autor: abc666 »

A jak post się nie mieści na ekranie? ;-p Tutaj przykład wydrukowanego posta (tyle że do pdf-a, a nie na papier. Ze stoperem w ręku 30 sekund.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: anna_ »

W wodzie wygląda dokładnie tak samo jak tutaj:

viewtopic.php?f=28&t=258422&start=0&&view=print
kyos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 27 wrz 2012, o 13:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1 raz

Drukowanie czegos z forum

Post autor: kyos »

anna_ pisze:W wodzie wygląda dokładnie tak samo jak tutaj:

viewtopic.php?f=28&t=258422&start=0&&view=print

Tak to robiłem,ale przejrzyście to nie wyglądało i musiałem poświęcać na to od 5 d 15 min. by jakoś to pokazać nauczycielce w szkole- przeróbki wprowadzać .abc666 dobrze mówi - mi to zajęło w przybliżeniu 21 sekund:D
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Drukowanie czegos z forum

Post autor: anna_ »

Ależ masz refleks.
Mój post ma ponad rok
kyos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 130
Rejestracja: 27 wrz 2012, o 13:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Giżycko
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1 raz

Drukowanie czegos z forum

Post autor: kyos »

nie zauważyłem trudno...
ODPOWIEDZ