policzyles ile wynosi \(\displaystyle{ C(x)}\)
dla pozostałych nie mam przepisu, bo sa inne niz sam mialem ( dotyczy prawej strony i ułamków)
Różniczki II rzędu
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 21 cze 2011, o 13:59
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ślask
Różniczki II rzędu
Wiem, że policzyłem \(\displaystyle{ C_{1}}\), a teraz mam liczyć \(\displaystyle{ C_{2}?}\) Czy co?
A ktoś inny może pomoże jak sobie poradzić z tą prawą stroną? Jakie podstawienie?
A ktoś inny może pomoże jak sobie poradzić z tą prawą stroną? Jakie podstawienie?
-
- Użytkownik
- Posty: 3424
- Rejestracja: 30 sie 2006, o 14:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 476 razy
Różniczki II rzędu
do podstawien po prawej stronie powinienes miec przepisy podane na zajeciach, bo to nie sa standardowe przyklady typu \(\displaystyle{ e^x}\) czy \(\displaystyle{ \sin x \cdot e^x}\) czy \(\displaystyle{ x^2 \cdot e^x}\)
- Mariusz M
- Użytkownik
- Posty: 6909
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 1246 razy
Różniczki II rzędu
Jednorodne - pierwiastki wielomianu charakterystycznego
Niejednorodne
układ z macierzą Wrońskiego
całkowanie funkcji uzmiennionych stałych
wstawienie do jednorodnego
Niejednorodne
układ z macierzą Wrońskiego
całkowanie funkcji uzmiennionych stałych
wstawienie do jednorodnego