Wydzielono z: oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
-
buszmen06
- Użytkownik

- Posty: 73
- Rejestracja: 16 cze 2011, o 20:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kielce
- Podziękował: 3 razy
Wydzielono z: oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
Obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi \(\displaystyle{ x=y-1, x=y^{2}+2y+2, y=-1 , y=3}\)
-
adek05
- Użytkownik

- Posty: 450
- Rejestracja: 3 kwie 2007, o 18:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 68 razy
Wydzielono z: oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
Rysunek poglądowy i potem całka po odpowiednich krzywych. Granice wyjdą z rysunku (ew. równań).
-
buszmen06
- Użytkownik

- Posty: 73
- Rejestracja: 16 cze 2011, o 20:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kielce
- Podziękował: 3 razy
Wydzielono z: oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
policzyłem właśnie to tak ale czy mógłby ktoś podać sam wynik ?