zgłaszanie postów + ostrzeżenia dla pomagających

To miejsce, gdzie można można porozmawiać na temat funkcjonowania forum, zachowania użytkowników i pracy moderatorów...
sushi
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: sushi »

Nie wiem Komu się nudzi na tym forum z moderatorów, że "NIE MOGĘ ZGŁASZAĆ POSTÓW NA TYM FORUM" ---> taki oto komentarz mi się pojawił, po kolejnym zgłoszeniu postu. Jeżeli się Wam już nudzi przyjmowanie ode mnie raportów, to pora zabrać swoje zabawki i opuścić tą piaskownicę.

Drugi wątek--> to odwalanie roboty za adminów i moderatorów na tym forum, poprzez ciągłą pomoc innym użytkownikom ( odpowiedzi na forum). A w ramach podziękowania przynajmniej 10 ostrzeżeń, za nieużycie Tex'a, tam gdzie nie było to konieczne.
Awatar użytkownika
aniu_ta
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Post autor: aniu_ta »

Nie wiem Komu się nudzi na tym forum z moderatorów, że "NIE MOGĘ ZGŁASZAĆ POSTÓW NA TYM FORUM" ---> taki oto komentarz mi się pojawił, po kolejnym zgłoszeniu postu. Jeżeli się Wam już nudzi przyjmowanie ode mnie raportów, to pora zabrać swoje zabawki i opuścić tą piaskownicę.
kiedyś zobaczyłam taki sam komentarz po zgłoszeniu posta, ale okazało się, że w momencie, kiedy zgłaszałam posta, ten już wylądował w Koszu a "to forum" oznacza właśnie KOSZ.

Naprawdę myślisz, że komuś nudzi się przyjmowanie raportów? przecież Moderatorom zależy, żeby forum było estetyczne, czytelne i bez spamu...
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 90 razy

Post autor: »

sushi pisze:Drugi wątek--> to odwalanie roboty za adminów i moderatorów na tym forum, poprzez ciągłą pomoc innym użytkownikom ( odpowiedzi na forum). A w ramach podziękowania przynajmniej 10 ostrzeżeń, za nieużycie Tex'a, tam gdzie nie było to konieczne.
Mógłbyś nadawać kodem otwartym? Dobrze zrozumiałem, że próbujesz powiedzieć, że "robotą adminów i moderatorów na forum" jest "pomaganie innym użytkownikom", a ktoś ją za nich "odwala"? Bo jeśli tak, to przemyśl to jeszcze raz.

Q.
abc666

Post autor: abc666 »

Raportu nie mogłeś zgłosić ponieważ wtedy temat był już w koszu, a tam nie można zgłaszać raportów. Jeśli uważasz, że jakieś ostrzeżenie zostało przyznane niesłuszne, napisz w specjalnie do tego utworzonym temacie.
szw1710

Post autor: szw1710 »

sushi pisze: Drugi wątek--> to odwalanie roboty za adminów i moderatorów na tym forum, poprzez ciągłą pomoc innym użytkownikom ( odpowiedzi na forum).
Jako moderator czuję się obrażony zwłaszcza, że w wieku 29 lat ma się już jakieś doświadczenie życiowe i można od takiego człowieka oczekiwać odpowiedzialności za swoje słowa.

Czy moderatorzy i administratorzy są zobowiązani do udzielania pomocy, a prawem innych Użytkowników jest tylko jej przyjmowanie? Przecież m. in. za to zostałem moderatorem, że nie przyjmowałem pomocy, ale jej udzielałem, co zostało dostrzeżone przez Szanowną Ekipę Forum. I co? Odwalałem robotę? Nie - udzielam pomocy również teraz jako moderator. Bo matematyka jest moją pasją nie tylko zawodowo. Bardzo mnie interesuje popularyzacja matematyki wśród młodego pokolenia i dlatego udzielam się dość aktywnie na Forum. I taka nagroda mnie spotyka. Powiedzenie, że jestem kimś od czarnej roboty.

Zastanów się, człowieku, co mówisz. I pisz dalej dobre posty, bo widać, że są pomocne. A o tym co napisałeś jak najszybciej zapomnij.
sushi
Użytkownik
Użytkownik

abc666 pisze:Raportu nie mogłeś zgłosić ponieważ wtedy temat był już w koszu, a tam nie można zgłaszać raportów. Jeśli uważasz, że jakieś ostrzeżenie zostało przyznane niesłuszne, napisz w specjalnie do tego utworzonym temacie.

Post nie był w koszu, bo w tym czasie nie była żadnego Admina/ Moderatora i zgłaszałem 3-4 posty pod rząd.

-- 9 czerwca 2011, 22:12 --
szw1710 pisze:
Czy moderatorzy i administratorzy są zobowiązani do udzielania pomocy, a prawem innych Użytkowników jest tylko jej przyjmowanie? Przecież m. in. za to zostałem moderatorem, że nie przyjmowałem pomocy, ale jej udzielałem, co zostało dostrzeżone przez Szanowną Ekipę Forum. I co? Odwalałem robotę?
A dlaczego dostał Pan zaproszenie?? ---> aby złapać Pana w sidła --> bo "ZIELONY" musi codziennie byc iles tam czasu na forum. Równie dobrze " Zielonym" mógłby zostac Polonista, ktory nauczyłby sie kilkunastu formułek i poprawiał tylko posty.

-- 9 czerwca 2011, 22:20 --
abc666 pisze:...Jeśli uważasz, że jakieś ostrzeżenie zostało przyznane niesłuszne, napisz w specjalnie do tego utworzonym temacie.
Tak było kiedys, jak pomagałem jednej osobie i napisałem pare odpowiedzi w jednym wątku nie związanym z matematyką, to jeden "Zielony" zamknął temat i wrzucił po ostrzeżeniu.

Ale mniejsza oto. Wiadomo, ze nowy uzytkownik potrzebuje szybko pomocy, wiec dla niego łatwiej jest wrzucic zdjecie niz sie meczyc cały dzien aby wrzucic na forum kilkanascie linijek tekstu matematycznego.

Dla mnie oczywiste jest, ze jezeli dana osoba wybrała jakieś działy do moderowania, to musi się znacz na rzeczy, a nie tylko patrzeć czy jakis temat/ post jest napisany bez Latex'a i przyfasolić z grubej rury ostrzezenie. Bo widać ze sa działy "fizyczne", że jest duzo postów bez odpowiedzi.

Uważam, ze dalsze rozwijanie tego wątku nic nie wniesie do dyskusji. To by było tyle z mojej strony
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 42 razy

Post autor: xanowron »

Post nie był w koszu, bo w tym czasie nie była żadnego Admina/ Moderatora i zgłaszałem 3-4 posty pod rząd.
Mogłeś to zgłosić w problemach technicznych, najwidoczniej coś szwankowało.

A dlaczego dostał Pan zaproszenie?? ---> aby złapać Pana w sidła --> bo "ZIELONY" musi codziennie byc iles tam czasu na forum. Równie dobrze " Zielonym" mógłby zostac Polonista, ktory nauczyłby sie kilkunastu formułek i poprawiał tylko posty.
Skąd masz takie informacje? ;]
Tak było kiedys, jak pomagałem jednej osobie i napisałem pare odpowiedzi w jednym wątku nie związanym z matematyką, to jeden "Zielony" zamknął temat i wrzucił po ostrzeżeniu.
Skoro nie zgadzałeś się z decyzją Moderatora (nie wiem skąd niechęć do moderatorów i administracji) to trzeba było to zgłosić i jeśli ostrzeżenie rzeczywiście było bezpodstawne to na pewno byłoby zdjęte.
Ale mniejsza oto. Wiadomo, ze nowy uzytkownik potrzebuje szybko pomocy, wiec dla niego łatwiej jest wrzucic zdjecie niz sie meczyc cały dzien aby wrzucic na forum kilkanascie linijek tekstu matematycznego.
Wiadomo, że potrzebuje pomocy, ale nikt nie jest zwolniony z obowiązku stosowania się do Regulaminu. Forum nie pełni jedynie funkcji maszynki do której wrzuca się treść pracy domowej i otrzymuje się gotowe rozwiązanie. Nie wiem czy to zauważyłeś.

Dla mnie oczywiste jest, ze jezeli dana osoba wybrała jakieś działy do moderowania, to musi się znacz na rzeczy, a nie tylko patrzeć czy jakis temat/ post jest napisany bez Latex'a i przyfasolić z grubej rury ostrzezenie. Bo widać ze sa działy "fizyczne", że jest duzo postów bez odpowiedzi.
Do czego się to zdanie odnosi?
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: miki999 »

Zatem co sugerujesz? Nie było żadnego Admina i Moderatora i wola boska zakazała Ci zgłaszania postów? Też tak parę razy miałem i zawsze powodem było przeniesienie posta do Kosza.
Boli Cię to? Ważne by spełniał należycie swoje zadanie. Gdyby tematy były tworzone regulaminowo i dyskusje prowadzone poprawnie (co jest nierealne) to przecież forum mogłoby funkcjonować bez moderatorów, bo ich jedynym celem jest właśnie dbanie o porządek.
Moderatorzy to też ludzie. Miewają swoje humory itd. i po to właśnie powstają takie tematy i jak widać zdarza się, że ostrzeżenia są anulowane. Jednak nie ma się co dziwić, że jak w kilku wątkach z rzędu autor tworzy off-topy albo ciągnie niepowiązaną z tematem dyskusję przez 10 postów to dostaje upomnienie.
Zatem odpowiadający również powinien móc nie wrzucać odpowiedzi w LaTeX-u (bo skoro autor tematu go nie używa, to dlaczego niby osoba pomagająca by miała). Tylko wtedy byłby zupełny burdel.
A któreś osoby się nie znają na wybranych działach? Z Analizy wyższej i topologii też wielu odpowiedzi na ogół nie ma, a jeżeli pojawiają się, to najczęściej ich autorami są te same osoby, ale nie wiem co z tego wynika. Każdy ma swoje ulubione dziedziny, niektóre są dla większości łatwe, inne sprawiają wielu osobom trudności, być może ta licealna fizyka nie cieszy się zbytnim uznaniem, bo np. osoby gustujące tego typu zagadnienia w większości "zamieszkują" na fizyczny.net.

Ogólne uwagi:
Modzi nie mają obowiązku posiadania wiedzy z wszelakich działów i odpisywania we wszystkich możliwych wątkach, w których prosi się o pomoc. Nie to jest ideą tej rangi.
Nikt Cię chyba nie zmusza do pisania tutaj, więc nie rozumiem w jaki to niby sposób odwalasz za kogoś jakąś robotę.

Pozdrawiam.
sushi
Użytkownik
Użytkownik

255836.htm

wisi od 20.42 i jakos nikt nie ruszyl zadka aby go usunac do kosza

To jest forum matematyczne, wiec trzeba tworzyc takie dzialy, aby Admin/ Mod znali sie na rzeczy, a nie robic działow, zeby bylo duzo.

Jezeli Ktos wybrał dany dział, to znaczy ze czuje sie w tym mocny, a nie po to aby zapchac miejsce
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: miki999 »

Ciężko było?
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: luka52 »

sushi, masz jakiś problem i chcesz dać upust emocjom? Czy też to tak na serio?
Awatar użytkownika
wiskitki
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 176 razy

Post autor: wiskitki »

Przecież moderatorzy nie siedzą specjalnie i nie czekają, aż ktoś wrzuci nieregulaninowy temat i z wielką chęcią będą mogli wlepić mu ostrzeżenie. W tej chwili nie ma na forum żadnego moda, a to przecież nie oznacza że nie znają się na rzeczy, tak więc nie wiem o co ta cała dyskusja.
sushi
Użytkownik
Użytkownik

zacytowałem dokładnie: "NIE MOZESZ ZGŁASZAĆ POSTÓW NA TYM FORUM"-- 9 czerwca 2011, 23:39 --

Kod: Zaznacz cały

http://imageshack.us/content_round.php
? ... ad&newlp=1
xanowron
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 42 razy

Post autor: xanowron »

W jakim dziale próbujesz zgłosić post?
szw1710

Post autor: szw1710 »

sushi pisze:A dlaczego dostał Pan zaproszenie?? ---> aby złapać Pana w sidła --> bo "ZIELONY" musi codziennie byc iles tam czasu na forum. Równie dobrze " Zielonym" mógłby zostac Polonista, ktory nauczyłby sie kilkunastu formułek i poprawiał tylko posty.
Zastanów się, Kolego, co piszesz oficjalnie na Forum. Jest ono dość anonimowe, czego konsekwencją jest, że nie wiemy, z kim rozmawiamy, co zobowiązuje (w każdych okolicznościach także) do okazywania sobie należytego szacunku. Ja nie doszukuję się traktowania mojej osoby z szacunkiem. Można pisać pomocne i dobre wiadomości, ale życiowo być ... niewychowanym, delikatnie mówiąc.
ODPOWIEDZ