Mam pytanie, czy musze uzasadniac ze ponizsza granica jest rowna 1? jesli tak to jak? zawsze pisalam od razu ze g=1 , ale jutro mam egzamin i nie chce na takich prostych rzeczach pktow w zadaniu tracic..
\(\displaystyle{ \lim_{ n\to \infty } \frac{ \sqrt{n+1} }{ \sqrt{n} }}\)
oczywista granica?
-
tito1977
- Użytkownik

- Posty: 51
- Rejestracja: 23 maja 2011, o 10:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 7 razy
oczywista granica?
przy takich granicach dzielimy zawsze licznik i mianownik przez najwyższa potęge n w mianowniku czyli w tym wypadku przez \(\displaystyle{ \sqrt{n}}\)
