Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
-
Orzech
- Użytkownik

- Posty: 35
- Rejestracja: 26 lis 2004, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: rojca
- Podziękował: 3 razy
Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
oblicz dlugosc wysokosci trojkata rownoramiennego, ktorego podstawa ma dlugosc 20 cm,ramie zas 26 cm
- olazola
- Użytkownik

- Posty: 795
- Rejestracja: 21 paź 2004, o 13:55
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Sopot
- Pomógł: 36 razy
Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
nie wiem skąd ten wynik moim zdaniem rozwiązanie wygląda troszeczkę ineczej:
Korzystamy z twierdzenia Pitagorasa:
h^2+10^2=26^2
h=24
Korzystamy z twierdzenia Pitagorasa:
h^2+10^2=26^2
h=24
Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
no tak... najprostszym sposobem. Ja se zaczołem do jakiś wzorów co gdzieś miałem podstawiać
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Posty: 2879
- Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 293 razy
Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
tomasz b: Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że promień okręgu opisanego ma długośc 2cm?
PS.: Taka mała uwaga b*c=Xcm*Ycm=(XY)cm2...
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
PS.: Taka mała uwaga b*c=Xcm*Ycm=(XY)cm2...
Pozdrawiam,
--
Tomasz Rużycki
-
marshal
- Użytkownik

- Posty: 871
- Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Pomógł: 9 razy
Oblicz długość wysokości trójkąta równoramiennego
nie to forum...
wyjatkowo przenosze
nastepnym razem bede blokowal
wyjatkowo przenosze
nastepnym razem bede blokowal
