Prosze o rozwiazanie tych zadań
zad2
\(\displaystyle{ R_A=S_2\\
R_B=S_1}\)
\(\displaystyle{ R_A \cdot \cos 30^\circ+R_B \cdot \cos 10^\circ=0}\)
\(\displaystyle{ -Q+R_A \cdot \sin 30^\circ+R_B \cdot \sin 30^\circ=0}\)
A co z siłą \(\displaystyle{ Q=m \cdot g}\)
Jak z tego wyliczyć \(\displaystyle{ R_A}\) i \(\displaystyle{ R_B}\)
Zad1
\(\displaystyle{ R_M=S}\)
\(\displaystyle{ R_A-Q2-Q1+R_M=0}\)
\(\displaystyle{ R_A=Q2 \cdot 0,5l+Q1 \cdot (0,5a+b)}\)
\(\displaystyle{ R_M=S=Q2 \cdot 0,5l+Q1 \cdot (l-b-0,5a)}\)
Dwa zadania ze statyki
Dwa zadania ze statyki
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 21:35 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot', symbol stopnia - '^\circ'. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer[latex][/latex] .
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot', symbol stopnia - '^\circ'. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer
-
kruszewski
- Użytkownik

- Posty: 6864
- Rejestracja: 7 gru 2010, o 16:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Staszów
- Podziękował: 50 razy
- Pomógł: 1112 razy
