aby uklad

Problemy matematyczne "ubrane" w życiowe problemy.
Awatar użytkownika
niebieskieoczka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 17 paź 2010, o 12:27
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: krakow

aby uklad

Post autor: niebieskieoczka »

Aby uklad \(\displaystyle{ \begin{cases} ay - 3x = -2\\3x-5y = 2\end{cases}}\) byl ukladem nieoznaczonym nalezy w miejsce a wstawic:

a.10
b.-5
c.5
d.-6
Awatar użytkownika
aniu_ta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 667
Rejestracja: 27 gru 2010, o 18:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pomorskie
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 92 razy

aby uklad

Post autor: aniu_ta »

A co byś wstawiła tutaj?

\(\displaystyle{ \begin{cases} a-3=2 \\3-5=-2 \end{cases}}\)
Rond
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 7 sty 2011, o 14:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3 razy

aby uklad

Post autor: Rond »

Wystarczy dodać stronami.
ODPOWIEDZ