działania na potegach

Zagadnienia dot. funkcji kwadratowej. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI kwadratowe i pierwiastkowe. Układy równań stopnia 2.
kompletnezero
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 lis 2010, o 21:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska

działania na potegach

Post autor: kompletnezero »

\(\displaystyle{ \left( sqrt \sqrt{5}-1 + \sqrt \sqrt{5}+1 \right) ^{2}}\)
\(\displaystyle{ [left(3 frac{3}{8}
ight) ^ frac{1}{3}}\)



wyznacz dziedzine
\(\displaystyle{ y= \sqrt{2}-\left| x+2\right|}\)


\(\displaystyle{ y= \frac{\sqrt{sin2x}}{2-6x}}\)


y=arccos(x-4)

Jezeli ktos by mial ochote pomysl, pokazac jak to zrobic...bylo bardzo fajnie:)nie chodzi mi tu o rozwiazanie, chodzi mi tu o to, zeby to pojac;/zadania moze banalne, ale moj nick mowi za siebie, a matme trza zaliczyc jakos;(
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, o 15:55 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Zadania należy rozdzielić i umieścić we właściwych im działach.
jakozo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 7 cze 2006, o 14:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Głodowa wólka
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

działania na potegach

Post autor: jakozo »

\(\displaystyle{ \left(sqrt\sqrt{5}-1+ \sqrt\sqrt{5}+1right)^{2}}\) ???

wez to popraw jakos i wstaw w taxach
ODPOWIEDZ