obliczyc pochodne, pare przykładów

Różniczkowalność, pochodna funkcji. Przebieg zmienności. Zadania optymalizacyjne. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku różniczkowego.
patoska3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 24 lis 2010, o 20:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 2 razy

obliczyc pochodne, pare przykładów

Post autor: patoska3 »

gdyby ktos mogl rozwiazac ja sobie przeanalizuje. ..

\(\displaystyle{ y=cos \frac{t}{a}, a \neq 0

x= \alpha sin bt

y= \alpha sin \frac{a}{x}

y= 2x + sin2x

y= sin^2 3t}\)
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6491
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

obliczyc pochodne, pare przykładów

Post autor: ares41 »

\(\displaystyle{ y= 2x +\sin{2x}\\y'=(2x + \sin{2x})'=(2x)'+(\sin{2x})'=2+2\cos{2x}}\)
ODPOWIEDZ