Naszkicuj wykres i określ zbiór wartości funkcji f, gdy:
a) każdej liczbie naturalnej n, gdzie n \(\displaystyle{ \le}\)14, funkcja f przyporządkowuje resztę z dzielenia liczby n przez 7,
b) funkcja określona jest wzorem f(x)= \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{ x^{2}-4x+4}}{4-2x}}\)
wykresy funkcji liniowej
-
paulina223
- Użytkownik

- Posty: 31
- Rejestracja: 3 cze 2008, o 21:52
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Przeszów
- Podziękował: 2 razy
-
Skrydka
- Użytkownik

- Posty: 57
- Rejestracja: 13 maja 2010, o 16:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Grupa lokalna
- Pomógł: 6 razy
wykresy funkcji liniowej
a) Po prostu zaznacz odpowiednie punkty w układzie kartezjańskim, dziedzina to (0,6)
b) Powinno pomóc:
\(\displaystyle{ x^{2} - 4x + 4 = (x-2)^{2} \\
4-2x = -2(x-2)}\)
b) Powinno pomóc:
\(\displaystyle{ x^{2} - 4x + 4 = (x-2)^{2} \\
4-2x = -2(x-2)}\)