Sprawdzić dla jakich \(\displaystyle{ x}\) prawdziwa jest równość
\(\displaystyle{ 2arctgx+arcsin \frac{2 \cdot x}{1+x^{2}} =\pi}\)
prawdziwoźć równości cyklometryczej
- Nakahed90
- Użytkownik

- Posty: 8887
- Rejestracja: 11 paź 2008, o 22:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łódź
- Pomógł: 1871 razy
prawdziwoźć równości cyklometryczej
Spróbuj podstawić
\(\displaystyle{ \alpha=arctgx \\ \beta= arcsin \frac{2 \cdot x}{1+x^{2}}}\)
\(\displaystyle{ \alpha=arctgx \\ \beta= arcsin \frac{2 \cdot x}{1+x^{2}}}\)

