Proszę o pomoc jak najszybsz nawet i zaraz w zamian linki
Nierównosci kwadratowe
zad.Środki boków prostokonta o budowie równym 28 cm sa wierzchołkami rombu o boku 5cm.wyznacz długość boków tego prostokąta
A może by tak zapoznać się z regulaminem? Lorek
wyznacz długość boków trójkąta
wyznacz długość boków trójkąta
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, o 21:00 przez tomal3, łącznie zmieniany 3 razy.
- PanCiasteczko
- Użytkownik

- Posty: 27
- Rejestracja: 7 lis 2006, o 22:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Pomógł: 6 razy
wyznacz długość boków trójkąta
boki: 8 i 6.
dawac linki
a rozwiazac mozna tak:
czerwone oznaczmy jako a
niebieskie jako b
a zielone to 5
\(\displaystyle{ 8a+8b=28}\) //obwod prostokata
\(\displaystyle{ a+b=7}\)
\(\displaystyle{ a=7-b}\)
\(\displaystyle{ a^{2}+b^{2}=5^{2}}\) //twierdzenie pitagorasa
\(\displaystyle{ 2*b^{2}-14*b+24=0}\)
\(\displaystyle{ b^{2}-7*b+12=0}\)
\(\displaystyle{ delta=49-48=1}\)
\(\displaystyle{ b=(7+1)/2=4}\) V \(\displaystyle{ b=(7-1)/2=3}\)
czyli boki sa 8 i 6
dawac linki
a rozwiazac mozna tak:
czerwone oznaczmy jako a
niebieskie jako b
a zielone to 5
\(\displaystyle{ 8a+8b=28}\) //obwod prostokata
\(\displaystyle{ a+b=7}\)
\(\displaystyle{ a=7-b}\)
\(\displaystyle{ a^{2}+b^{2}=5^{2}}\) //twierdzenie pitagorasa
\(\displaystyle{ 2*b^{2}-14*b+24=0}\)
\(\displaystyle{ b^{2}-7*b+12=0}\)
\(\displaystyle{ delta=49-48=1}\)
\(\displaystyle{ b=(7+1)/2=4}\) V \(\displaystyle{ b=(7-1)/2=3}\)
czyli boki sa 8 i 6
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, o 22:18 przez PanCiasteczko, łącznie zmieniany 1 raz.
- PanCiasteczko
- Użytkownik

- Posty: 27
- Rejestracja: 7 lis 2006, o 22:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Pomógł: 6 razy
wyznacz długość boków trójkąta
Dzięki
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, o 22:46 przez tomal3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lorek
- Użytkownik

- Posty: 7069
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1327 razy
wyznacz długość boków trójkąta
Hi hi teraz każdy kto tu wejdzie widzi linki, nawet jak nie pomógł
[ Dodano: Sro Lis 08, 2006 10:46 pm ]
No dobra, miło było, ale to jest reklama.
[ Dodano: Sro Lis 08, 2006 10:46 pm ]
No dobra, miło było, ale to jest reklama.
wyznacz długość boków trójkąta
spoko
]
[ Dodano: 8 Listopad 2006, 23:20 ]
Proszę o poprawna odp to beda linki oczywiscie inne
]
[ Dodano: 8 Listopad 2006, 23:20 ]
Proszę o poprawna odp to beda linki oczywiscie inne
