Może paruje mi już mózgownica, ale utknąłem rozwiązując na czymś co wydaje się strasznie banalne, a mianowicie
\(\displaystyle{ \int_{}^{} \frac{x^{2}}{x+1}}\)
Całka nieoznaczona
- M Ciesielski
- Użytkownik

- Posty: 2500
- Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bytom
- Podziękował: 44 razy
- Pomógł: 302 razy
Całka nieoznaczona
Jeśli to powinno wyglądać tak:
\(\displaystyle{ \int\frac{x^2}{x+1} \mbox{d}x}\) to podziel po prostu licznik przez mianownik - dzielenie wielomianów się kłania.
\(\displaystyle{ \int\frac{x^2}{x+1} \mbox{d}x}\) to podziel po prostu licznik przez mianownik - dzielenie wielomianów się kłania.
