Korzystaj¡c z transformaty Laplace'a rozwi¡za¢ nast¦puj¡ce zagadnienie
Cauchy'ego:
\(\displaystyle{ x'(t) + x(t) = e^t
x(0) = 1}\)
transformaty Laplace'a
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 13:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
transformaty Laplace'a
Ja nawet mam z tym problem... Jestem matematyczną nogą... Prosiłbym o rozwiązanie mojego podobnego problemu z podaniem linków do stron z twierdzeniami i wykorzystanymi prawami.
Mój problem:
Korzystając z transformaty Laplace`a rozwiązać następujące zagadnienie Cauchy`ego:
\(\displaystyle{ x`(t) + x(t) = e ^{-t}}\)
\(\displaystyle{ x(0) = 1}\)
Mój problem:
Korzystając z transformaty Laplace`a rozwiązać następujące zagadnienie Cauchy`ego:
\(\displaystyle{ x`(t) + x(t) = e ^{-t}}\)
\(\displaystyle{ x(0) = 1}\)
- steal
- Użytkownik
- Posty: 1043
- Rejestracja: 7 lut 2007, o 18:35
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok|Warszawa
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 160 razy
transformaty Laplace'a
... ch_funkcji
\(\displaystyle{ x(t)}\) przejdzie w \(\displaystyle{ X(t)}\) a pochodna według wzoru na transformatę pochodnej (patrz artykuł z wikipedii).
\(\displaystyle{ x(t)}\) przejdzie w \(\displaystyle{ X(t)}\) a pochodna według wzoru na transformatę pochodnej (patrz artykuł z wikipedii).