Witam juz nie długo poprawka z matematyki.
Prosił bym kogoś o wytłumaczenie jak liczy sie ciagi typu \(\displaystyle{ \lim_{ n\to \infty }}\) \(\displaystyle{ \left( \sqrt{4n^2-2n-1}-2n \right)}\)
Z góry dziękuje
Obliczyc granice ciągu
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 6 wrz 2010, o 10:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Szczecin
- Podziękował: 1 raz
Obliczyc granice ciągu
ok dziękuje a jest gdzieś więcej przykładów tego typu żebym mógł sobie poćwiczyć? dobrze było by jak by były z dobrymi wynikami wiedział bym czy dobrze policzyłem
- miki999
- Gość Specjalny
- Posty: 8691
- Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 36 razy
- Pomógł: 1001 razy
Obliczyc granice ciągu
Trzeba by było polatać po forum, by znaleźć więcej przykładów akurat tego typu.
W każdym razie (ogólnie to ćwiczenia granic ciągów) z czystym sumieniem mogę polecić: 152288.htm
Pozdrawiam.
W każdym razie (ogólnie to ćwiczenia granic ciągów) z czystym sumieniem mogę polecić: 152288.htm
Pozdrawiam.