Jak obliczyć taki przykład:
\(\displaystyle{ (\sin 16^\circ -\cos 16^\circ )^2+(\sin 16^\circ +\cos 16^\circ )^2+3\tan 25^\circ +ctg 25^\circ}\)
Działania na funkcjach trygonometrycznych
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 21 lis 2009, o 17:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
Działania na funkcjach trygonometrycznych
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2010, o 16:51 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .