rozwiaz rownanie
a) \(\displaystyle{ 12=n^2-7n}\)
b) \(\displaystyle{ 47=n^2+5n-3}\)
c) \(\displaystyle{ 1=n^2+6n+6}\)
rozwiaz rownanie
rozwiaz rownanie
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2010, o 18:47 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
- Althorion
- Gość Specjalny
- Posty: 4541
- Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 662 razy
rozwiaz rownanie
Jaki masz z tym problem? Nie znasz wzorów?
\(\displaystyle{ ax^2 + bx + c = 0 \Rightarrow x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4ac}}{2a}}\)
\(\displaystyle{ ax^2 + bx + c = 0 \Rightarrow x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2 - 4ac}}{2a}}\)