Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
- mariolawiki1
- Użytkownik
- Posty: 220
- Rejestracja: 13 kwie 2010, o 01:10
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 14 razy
- Pomógł: 24 razy
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Powodzenia laurelandilas
Trzymam piąstki!
Trzymam piąstki!
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 25 wrz 2009, o 15:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Cz-wa
- Podziękował: 2 razy
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
I jak po ??
Mi tak średnio... Zagapiłam się i nie zrobiłam zadania z boiskiem... I pewnie stracę trochę w zamkniętych Ale mniejsza z tym Szczerze powiedziawszy to jakbym miała 15 minut więcej, to bym zrobiła wszystkie...
Mi tak średnio... Zagapiłam się i nie zrobiłam zadania z boiskiem... I pewnie stracę trochę w zamkniętych Ale mniejsza z tym Szczerze powiedziawszy to jakbym miała 15 minut więcej, to bym zrobiła wszystkie...
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Ja napisałem wszystko i miałem nawet czas na sprawdzenie
Mam nadzieje, ze nie porobiłem głupich błędów.
Mam nadzieje, ze nie porobiłem głupich błędów.
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 11:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Częstochowa
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Mi poszło dzisiaj całkiem dobrze Co ciekawe, pojawiły się już na stronie wombb'u zadania z odpowiedziami. Zamknięte w porządku, odpowiedzi do otwartych też, zobaczymy jak będą oceniali te głupie "uzasadnienia"
-
- Użytkownik
- Posty: 5018
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 5018
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Szybko się uporali z tymi odpowiedziami. Zadania z placem nie zrobiłem, resztę mam dobrze więc jest szansa. Jutro jeszcze fizyka i mam spokój.
Powodzenia wszystkim którzy coś jeszcze piszą .
Powodzenia wszystkim którzy coś jeszcze piszą .
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 11:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Częstochowa
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Jak tam po fizyce? Wydaje mi się, że była trochę trudniejsza niż w II etapie, ale może to przez tą optykę Wiem, że mam błąd w zadaniu z promieniowaniem \(\displaystyle{ \beta}\), co do otwartych odpowiedzi mam takie:
1. opór 11,5 Ω, czas ok. 110 s, energia 0,175 kWh.
2. częstotliwość ok. 1,44 Hz
3. \(\displaystyle{ \frac{1}{f} = \frac{1}{x} + \frac{1}{y} , Zs = \frac{1}{f} \Rightarrow Zs = \frac{1}{x} + \frac{1}{y}}\) + przesuwanie ekranu i szukanie ostrego obrazu
Mam nadzieję, że dadzą odpowiedzi tak szybko jak wczoraj
Edit: No i już: , . Z tego co widzę chyba im się pomyliły zadania 5 i 6, bo odpowiedzi są dziwne W otwartych w 1. nie uwzględniłem sprawności przy liczeniu czasu ogrzewania wody, więc to jest źle, i w 3. nie miałem świeczki tylko zwykły przedmiot . Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Edit2: Poprawili odpowiedzi do 5. i 6., teraz jest w porządku.
1. opór 11,5 Ω, czas ok. 110 s, energia 0,175 kWh.
2. częstotliwość ok. 1,44 Hz
3. \(\displaystyle{ \frac{1}{f} = \frac{1}{x} + \frac{1}{y} , Zs = \frac{1}{f} \Rightarrow Zs = \frac{1}{x} + \frac{1}{y}}\) + przesuwanie ekranu i szukanie ostrego obrazu
Mam nadzieję, że dadzą odpowiedzi tak szybko jak wczoraj
Edit: No i już: , . Z tego co widzę chyba im się pomyliły zadania 5 i 6, bo odpowiedzi są dziwne W otwartych w 1. nie uwzględniłem sprawności przy liczeniu czasu ogrzewania wody, więc to jest źle, i w 3. nie miałem świeczki tylko zwykły przedmiot . Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Edit2: Poprawili odpowiedzi do 5. i 6., teraz jest w porządku.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2011, o 14:24 przez Adam274, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Powodzenia, powodzenia
Ja mam jutro finał z chemii ;>
Ja mam jutro finał z chemii ;>
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 11:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Częstochowa
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
@up: ja też piszę chemię. Również życzę powodzenia wszystkim.
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 25 wrz 2009, o 15:34
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Cz-wa
- Podziękował: 2 razy
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Adam to widzę, że Ty juz jesteś takim stałym gościem Womu w tym tygodniu
A gdzie się do liceum wybierasz, jeżeli wolno zapytać ? Zostajesz u Was( żeby nie było to Cię już wyszpiegowałam ) , czy wybyjesz w świat? Oczywiście jak nie chcesz wclae nie musisz mówić
Powodzenia jutro chemicy
A gdzie się do liceum wybierasz, jeżeli wolno zapytać ? Zostajesz u Was( żeby nie było to Cię już wyszpiegowałam ) , czy wybyjesz w świat? Oczywiście jak nie chcesz wclae nie musisz mówić
Powodzenia jutro chemicy
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 10 mar 2011, o 12:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Słupsk
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
Witam szanownych kolegów i szanowne koleżanki.
Etap wojewódzki tuż tuż (województwo pomorskie - 18III), a ja ciągle czuję obawę przed niepowodzeniem.
Czy macie może jeszcze jakieś zadanie do porobienia, albo moglibyście nakierować mnie na aspekty, na które trzeba zwrócić szczególną uwagę przy przygotowaniach?
Pozdrawiam serdecznie.
Etap wojewódzki tuż tuż (województwo pomorskie - 18III), a ja ciągle czuję obawę przed niepowodzeniem.
Czy macie może jeszcze jakieś zadanie do porobienia, albo moglibyście nakierować mnie na aspekty, na które trzeba zwrócić szczególną uwagę przy przygotowaniach?
Pozdrawiam serdecznie.
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 11:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Częstochowa
Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
@sylwucha010: tak, trzykrotnym gościem Jeśli Cię to interesuje, zostaję tu w liceum, nawet mi się podoba. Natomiast ciekawi mnie, jak mnie wyszpiegowałaś...
Co do chemii, jak Wam poszło? Ja zrobiłem wszystko (ciężko było ), ale co do prawidłowości swoich rozwiązań mam dużo wątpliwości... W rachunkowych wyszło mi: w 1 mrówczan etylu, a w 2 21,34% (coś koło tego). Fajnie by było, jakby ktoś potwierdził albo zaprzeczył te odpowiedzi
Co do chemii, jak Wam poszło? Ja zrobiłem wszystko (ciężko było ), ale co do prawidłowości swoich rozwiązań mam dużo wątpliwości... W rachunkowych wyszło mi: w 1 mrówczan etylu, a w 2 21,34% (coś koło tego). Fajnie by było, jakby ktoś potwierdził albo zaprzeczył te odpowiedzi