granice de l,hospitala
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 16 sty 2010, o 19:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zielona góra
granice de l,hospitala
obliczyć granice
\(\displaystyle{ \lim_{x \to 0 } \frac{\ln \cos x}{x}=}\)
jak to dalej zrobić
\(\displaystyle{ \lim_{x \to 0 } \frac{\ln \cos x}{x}=}\)
jak to dalej zrobić
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, o 16:10 przez miki999, łącznie zmieniany 7 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 16 sty 2010, o 19:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zielona góra
granice de l,hospitala
napewno będzie
\(\displaystyle{ =[ \frac{0}{0}]= \frac{ \frac{1}{cosx}(-sinx) }{1}=}\)
jak dalej
\(\displaystyle{ =[ \frac{0}{0}]= \frac{ \frac{1}{cosx}(-sinx) }{1}=}\)
jak dalej
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, o 16:16 przez minik03, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 16 sty 2010, o 19:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zielona góra
granice de l,hospitala
tak
-- 28 sie 2010, o 15:13 --
\(\displaystyle{ = \lim_{x \to \Rightarrow 0 } \frac{- \frac{sinx}{cosx} }{1}=-1}\)
czy dobrze rozumuje
-- 28 sie 2010, o 15:13 --
\(\displaystyle{ = \lim_{x \to \Rightarrow 0 } \frac{- \frac{sinx}{cosx} }{1}=-1}\)
czy dobrze rozumuje
-
- Użytkownik
- Posty: 22
- Rejestracja: 28 sie 2010, o 20:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Tychy
- Pomógł: 1 raz
granice de l,hospitala
prawie dobrze ale:
\(\displaystyle{ \lim_{x\to 0} -\frac{\sin x}{\cos x} = - \frac{0}{1} = 0}\)
\(\displaystyle{ \lim_{x\to 0} -\frac{\sin x}{\cos x} = - \frac{0}{1} = 0}\)