Witam, mam jeszcze jedno pytanie, jak to rozwiązać:
Jakie będzie rozwiązanie wyrażenia \(\displaystyle{ \sqrt[3]{4}}\) x 16 x \(\displaystyle{ \frac{1}{\sqrt{2}}}\) zapisane w postaci potęgi liczby 2? Z góry dziękuję za pomoc.
Wyrażenie zapisane w postaci potęgi 2
- Vax
- Użytkownik
- Posty: 2913
- Rejestracja: 27 kwie 2010, o 22:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska / Warszawa
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 612 razy
Wyrażenie zapisane w postaci potęgi 2
Jakbyś mógł, zapisz to po ludzku
Pozdrawiam.
EDIT//
\(\displaystyle{ \sqrt[3]{4} * 16 * \frac{1}{\sqrt{2}} = 2^{\frac{2}{3}} * 2^4 * 2^{-\frac{1}{2}} = 2^{\frac{25}{6}}}\)
Pozdrawiam.
EDIT//
\(\displaystyle{ \sqrt[3]{4} * 16 * \frac{1}{\sqrt{2}} = 2^{\frac{2}{3}} * 2^4 * 2^{-\frac{1}{2}} = 2^{\frac{25}{6}}}\)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2010, o 19:31 przez Vax, łącznie zmieniany 1 raz.