dwiedługości łuku w postaci biegunowej
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 13 sie 2010, o 10:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koszalin
dwiedługości łuku w postaci biegunowej
Mam dwie długości łuku i nie wiem co z nimi zrobic, najlepiej prosilbym o zrobienie całe :
a) \(\displaystyle{ r= \frac{p}{1+cosq}}\) w przedziale \(\displaystyle{ (q \le \frac{ \pi }{2})}\)
b) \(\displaystyle{ r=asin^{3}* \frac{q }{3}}\)
a) \(\displaystyle{ r= \frac{p}{1+cosq}}\) w przedziale \(\displaystyle{ (q \le \frac{ \pi }{2})}\)
b) \(\displaystyle{ r=asin^{3}* \frac{q }{3}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 23
- Rejestracja: 13 sie 2010, o 10:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koszalin
dwiedługości łuku w postaci biegunowej
Ja musze się przygotować do poprawki, a ty mi w tym nie pomagasz.
-
- Użytkownik
- Posty: 1958
- Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 361 razy
dwiedługości łuku w postaci biegunowej
A co np. dla \(\displaystyle{ q=-\pi}\) ? Jest jakieś dolne ograniczenie na \(\displaystyle{ q}\) ?
dwiedługości łuku w postaci biegunowej
Notatki do ręki i się uczysz. Twoje zadania mają pewne braki. Ty też. Napisałem Ci jak te braki nadrobićdistefano pisze:Ja musze się przygotować do poprawki, a ty mi w tym nie pomagasz.
- mariuszm
- Użytkownik
- Posty: 6755
- Rejestracja: 25 wrz 2007, o 01:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: 53°02'N 18°35'E
- Pomógł: 1224 razy
dwiedługości łuku w postaci biegunowej
No niezupełnie tam było liczone pole a tutaj długość
\(\displaystyle{ L= \int_{q_{1}}^{q_{2}} \sqrt{ \left(\rho \left( q\right) \right)^{2}+ \left(\rho^{i} \left( q\right) \right)^{2} }}\)