Błąd? Gdzie ?

Wszelkiego rodzaju zadania nie dotyczące funkcji w działach powyżej lub wiążace więcej niż jeden typ funkcji. Ogólne własności. Równania funkcyjne.
bakala12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3044
Rejestracja: 25 mar 2010, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gołąb
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 513 razy

Błąd? Gdzie ?

Post autor: bakala12 »

Michał12345 pisze: Tylko może być dwa \(\displaystyle{ \sqrt{x ^{2} } = \left|x \right|}\)
Chyba Ci chodziło o to , że obojętnie co podstawię, nie ?
W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś. \(\displaystyle{ \sqrt{4 } = \left|2 \right|= \left|-2 \right|}\)
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Błąd? Gdzie ?

Post autor: Inkwizytor »

Michał12345 pisze: \(\displaystyle{ \sqrt{2-x} > 0}\) , czyli \(\displaystyle{ x < 2}\)
Żeby byc ścisłym to powinno być: \(\displaystyle{ 2-x > 0}\) , czyli \(\displaystyle{ x < 2}\)
ODPOWIEDZ