Całki i różniczki
Całki i różniczki
proszę o pomoc!
\(\displaystyle{ \int_{}^{}(e ^{x} +1) ^{3}dx}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} x ^{3}ln ^{2} xdx}\)
\(\displaystyle{ y ^{,}= \frac{2xy}{x ^{2}-y ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ y ^{,,}-y= \frac{2e ^{x} }{1+e ^{x} }}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{}(e ^{x} +1) ^{3}dx}\)
\(\displaystyle{ \int_{}^{} x ^{3}ln ^{2} xdx}\)
\(\displaystyle{ y ^{,}= \frac{2xy}{x ^{2}-y ^{2} }}\)
\(\displaystyle{ y ^{,,}-y= \frac{2e ^{x} }{1+e ^{x} }}\)
Całki i różniczki
1, Wzor skroconego mnozenia
2. Przez czesci
3. Rownania zupelne. Dobrze widze?
4. Rownanie charakterystyczne i metoda jaka znasz.
2. Przez czesci
3. Rownania zupelne. Dobrze widze?
4. Rownanie charakterystyczne i metoda jaka znasz.
- cosinus90
- Użytkownik
- Posty: 5030
- Rejestracja: 18 cze 2010, o 18:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 777 razy
Całki i różniczki
Zadanie nr 3 - pomnóż obustronnie przez mianownik ułamka po prawej stronie, następnie podziel obustronnie przez \(\displaystyle{ x^{2}}\) i wykonaj standardowe podstawienie \(\displaystyle{ \frac{y}{x} = u}\).
Co do reszty zgadzam się z miodzio1988
Co do reszty zgadzam się z miodzio1988
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, o 10:44 przez cosinus90, łącznie zmieniany 1 raz.
Całki i różniczki
Zrobiłem trzy pierwsze ale za cholerę nie mam pojęcia jak rozwalić ostatni przykład...pomóżcie.