Objetosc bryly i strumien pola

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Duncan1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2010, o 12:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Objetosc bryly i strumien pola

Post autor: Duncan1 »

1)Obliczyc objetosc bryly ograniczonej powierzchniami

\(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} = 2z}\) i \(\displaystyle{ 2x + 2z = 3}\)

2)Obliczyc strumien pola

\(\displaystyle{ W(x,y,z) = (y, -x, xy)}\) wyplywajacego na zewnatrz powierzchni ograniczonej przez stozek
\(\displaystyle{ x^{2} + y^{2} = z^{2}}\) i plaszczyzne \(\displaystyle{ z = 1.}\)
ODPOWIEDZ