Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
-
Duncan1
- Użytkownik

- Posty: 4
- Rejestracja: 19 cze 2010, o 12:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
Post
autor: Duncan1 » 19 cze 2010, o 12:56
1) \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty} \frac{x^{n}}{n^{2} - n}}\)
2) \(\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty} n^{2}x^{2n + 1}}\)
Jakby ktos rozwiazal było by super
-
knrt
- Użytkownik

- Posty: 255
- Rejestracja: 19 maja 2010, o 13:21
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wejherowo
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 15 razy
Post
autor: knrt » 19 cze 2010, o 13:24
1) 2) przedział zbieżności \(\displaystyle{ \left( -1,1\right)}\). Pokaż rachunki, to pomogę.